dijous, 2 de juliol del 2009

Sense comentaris...

Què està fent el Madrid? A quants n'ha comprat?
No pot ser...
El Madrid a comprat: Cristiano Ronaldo, procedent del Manchestrer United, 94 milions ( el rècord en diners en un jugador); Kaká, procedent del Milán, 65 milions; Benzema, procedent de l'Olympique de Lyon, 35 milions; Albiol, procedent del València, 15 milions; i Negredo, repescat de l'Almeria 5 milions. En total 217 milions d'euros en fitjatxes, una xifra altíssima, que, si no guanyen algun títol...
I el Barça no té a ningú (encara) perquè no li fa falta gastar-se tots els seus diners, és molt més de jugar amb seny, no amb els millors jugadors del món (que els tenim) i sense guanyar cap títol.
Amb 217 milions d'euros podríem invertir-los en medicines o en investigacions, perquè en futbol?
Què ens proporciona el futbol? Perquè en David ( un gran lector d'aquest blog) tenia raó, el futbol no ho és tot, vegeu el que va escriure:
David ha dit...

Doncs jo dec ser un extra-terrestre perquè no acabo d'entendre el motiu de tanta histèria, però si la gent està contenta, a mi ja em va bé.
Llàstima, però, que l'única cosa que sigui capaç d'emocionar la gent d'aquesta manera sigui el futbol. Sembla que al món no hi hagi res més: ni art, ni cultura, ni reivindicació social, ni eleccions, ni altres tipus d'esport ni res... És més: se suposa que el futbol és un esport, però tenint en compte els diners que s'hi gasten i la seriositat amb què la gent s'ho pren, costa de creure... i francament, una societat que només es mobilitza pel futbol no crec que sigui una societat gaire sana. Si totes aquestes energies fossin adreçades a resoldre problemes d'ordre social, el món seria, a hores d'ara, un lloc molt més agradable i just.
Però bé, acabo com he començat: no acabo d'entendre aquesta reacció davant una cosa com el futbol però m'agrada veure feliç la gent, així que FELICITATS a tots els culers que han plorat d'alegria aquella nit! :-)

PD: Ei, Lluís, no m'agafis mania ara, eh? Que jo no comparteixi la vostra il·lusió pel futbol (ni tractant-se del Barça) no significa que jo tingui raó i tots vosaltres estigueu bojos, eh? Tot i que jo crec que sí... però això no vol dir que sí... entens? hehehe!! ;-)

Bé només puc afegir una cosa:
Visca el Barça!!

5 comentaris:

  1. El futbol és un esport de masses.
    L'any que ve el R.Madrid serà el Rabia Madrid, quina rabia faran quan tinguin els quillos del Benzemà, el Cristiano Ronaldo, el Pepe, el Guti i el Sergio Ramos. Si aquest Barça es diu Pep team el Madrid serà el Rabia team o el Money team :)
    En fi Lluís, Visca el Barça i Visca el bon futbol!!!
    pd: que donin els 217 milions en prèstecs a PIMES i el país anirà molt millor!

    ResponElimina
  2. el madrid tidra un bon ekip amb super jugadors i totaixo . volen fer el triplet perke ens tenen enveja jejeje pero sera el pitjor triplet de la historia prke sera un triplet sense sentimen els jugadors no senten els colors senten els diners del maleit florentino adames el barça aqest any guanyara 6 copes visca el BARÇA

    ResponElimina
  3. Hola Lluís! Gràcies pel títol de "gran lector d'aquest blog"! :-)

    Veus? Les meves paraules eren profètiques. Sempre es diu que no hi ha diners per fer un munt de coses necessàries però després es gasten quantitats espantoses d'aquesta manera... I el que més em preocupa és la indiferència generalitzada respecte d'això! Ho veiem com una cosa completament normal, com si fos l'ordre natural de les coses...

    Vols una altra xifra esfereïdora? Bé, en realitat, la xifra no te la puc dir perquè és tan absurdament gran que no la recordo, però el teu pare segurament ho sap; si li ho preguntes, t'ho dirà. En tot cas, em refereixo als començaments d'aquesta crisi, quan els bancs no tenien diners i el govern dels Estats Units --secundat, després, per d'altres països d'Europa i del món-- va decidir fer una injecció de capital als bancs perquè la màquina econòmica tornés a rutllar un altre cop. Total, que em sembla que no va funcionar (pregunta-ho al teu pare), però el que realment em va xocar i ofendre com a ésser humà va ser quan es va dir que amb aquest capital que es va injectar als bancs --i que els bancs malbaraten constantment!-- es podia haver acabat amb la fam al món PER SEMPRE!!! És a dir, tenim el poder de salvar milions de vides i no ho fem perquè... no és el nostre problema?? És més important que els rics continuïn escandalosament rics que fer el pas de canviar la història eliminant la fam al món??? Torno a dir: potser sóc una mica ximple; potser sóc un idealista que no té els peus al terra... potser sóc un extraterrestre... però et prometo que no entenc com podem seguir fent les nostres vides tan tranquils, amb absoluta pau d'esperit, mentre en aquest precís moment hi ha tanta gent tancant els ulls per última vegada --literalment!!-- només perquè no tenien ni un tros de pa per menjar...

    Mentrestant, els clubs de futbol van jugant amb els diners com qui juga amb una pilota... i, mentrestant, les aixetes per investigació, per a fer màsters a fora, per la conservació del patrimoni històric, etc, romanen indefinidament tancades... És molt preocupant...

    ResponElimina
  4. Hola Lluís, l'altre dia em van avisar de l'existència d'un blog força interessant escrit per un nen d'onze anys... així que hi vaig entrar per veure que tal estava, i em va agradar molt. Així que felicitats Lluís! i no deixis d'escriure!
    Ja fa uns anyets, quant estudiava història clàssica, tenía un professor que insistía en dir que el futbol és el "circ" romà dels nostres temps. En aquells temps, quant hi havía una victòria militar sobre un enemic, o quant el poble passaba gana o la popularitat dels governants devallaba, es distribuía pa gratuitament (aliment més important d l'època) i s'organitzàven competicions, lluites, i exhibicions al circ romà, per a distreure l'atenció del poble sobre la situació en que vivien (sovint miserable). Era el que s'anomena "panem et circenses", alimentar i distreure el poble per evitar queixes, revoltes, conflictes socials, etc. I avui en dia no es pot negar que el futbol juga un paper semblant de entreteniment i distracció de masses. Tot i que, personalment crec que no és del tot comparable. Disfrutar del futbol, sigui activa o pasivament, no ens pot distreure de la realitat i l'entorn social.
    Tito Pullo, un nou lector.

    ResponElimina
  5. Espero que t'ho estiguis passant molt bé durant les colònies d'estiu. També espero que quan tornis ens posis al dia a través del bloc. Bones vacances d'estiu!

    ResponElimina

Moltes gràcies per els vostres comentaris. M'agrada molt que em comenteu!